Májusi zöld napok a zalaszentgyörgyi óvodában

Májusi programjaink mottója „zöld jeles napok megünneplése és  néphagyományápolás” lehetne, de ezeken kívül több élményekben gazdag rendezvényen is részt vettünk.

 

 

Május 2-án délelőtt vendégségbe hívtuk a teskándi óvodások egy csoportját, a Zalaszentgyörgyi Porta Tájházhoz, Májusfa körbetáncolásra.

Vendégeink először a tájházzal ismerkedtek meg, az ott kiállított régi tárgyakkal, használati eszközökkel, bútorokkal. Tavasz jegyében változatos tevékenységek várták a tágas kertben az ovisokat. Virággyűjtés, találós kérdések, virágos puzzle kirakás mellett, mindenki készített magának egy kis májusfát, amit haza is lehetett vinni. A délelőtt fénypontja mégis a Porta udvarán felállított májusfa körbetáncolása volt. Népi gyermekjátékokat, körtáncokat jártunk a körülötte, felelevenítve a májusfa állítás népszokását. Befejezésül, megvendégeltük a Teskándi ovis barátainkat, nem maradt el a közös hancúrozás, beszélgetés sem.

Május 3-án egyik nagycsoportos óvodásunk édesanyja lévén a zalaegerszegi vasútállomásra látogattunk. Bepillantást nyerhettünk a vasút kulisszái mögé, vonatoztunk, megnéztük a forgalom irányítókat, a régi fűtőházat, beültünk a „sínépítő” munkásokat szállító kocsiba, körbe forogtunk vele, kézbe vehettük a vasúton használt eszközöket (tárcsákat, lámpákat, sapkákat).

Május 10-én a Zalavíz Víz világnapjára szervezett üzemlátogatáson vettünk részt-immár sokadszor, de mindig újat-izgalmasat látva-tanulva. Megismerkedtünk a víz körforgásával, és azokkal a munkagépekkel amikkel dolgoznak, sőt ki is próbálhatták a gyerekek ezeket.

Május 11-én a bagodi óvodában, együtt ünnepeltük a Madarak és fák napját. 3D-s vetítésen elsősorban Magyarország csodálatos madár és állatvilágával ismerkedhettünk, de betekinthettünk más országok nemzeti parkjainak, állatvilágának életébe is. A 3D-s film nézése közben úgy éreztük, mintha mi is ott lennénk, meg akartuk érinteni a fákat, madarakat, szarvasokat, mókust, vagy akár a vadon élő állatokat, elefántot, párducot, oroszlánt. Káprázatos világba csöppentünk.

Május 17-én a zalaegerszegi bábszínházban Misi Mókussal kalandoztunk. A gyerekek önfeledten merültek el a mese világában, együtt izgultak a kis mókussal.

Természetesen a programoknak még nincs vége. Május 31-én tartjuk az nagycsoportosok ballagásával összekötött évzáró ünnepségünket, és június 9-én még vár az óvodásokra egy vidám Gyermeknapi program is.

Czafitné Horváth Andrea

óvodavezető

 

 

 

DSCN4007.JPG DSCN4027.JPG DSCN4029.JPG DSCN4034.JPG DSCN3931.JPG DSCN3941.JPG DSCN3964.JPG DSCN4003.JPG DSCN4005.JPG DSCN4035.JPG DSCN4063.JPG DSCN3861.JPG DSCN3867.JPG DSCN3868.JPG DSCN3877.JPG DSCN3880.JPG DSCN3881.JPG DSCN3930.JPG

Zalaszentgyörgy értéktára

A Regölés emlékezete

 

Virtuális emlékezet

Milyen időnk van?

Keress bennünket a Facebook-on is!

 

Copyright © 2017 Zalaszentgyörgy község weblapja. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licensz alá tartozó szabad szoftver.
Személytelen magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal