Aktuális

Tavasz a Zalaszentgyörgyi Óvodában

Az idei tavasz is nagyon mozgalmasan telt, telik óvodánkban.

A tavasz első nagy rendezvénye Március 15-i tiszteletadás volt, ahol óvodásaink dalokkal, versekkel emlékeztek a hősökre. Az ünnepélyen részvevőkkel elsétáltunk a Testvértelepülési  Parkba, ahol a közös koszorúzás után az ovisok elhelyezték a saját maguk festette nemzeti színű zászlókat. Nagyon fontosnak tartjuk a falu népével a közös ünneplést, hisz így próbáljuk megalapozni a szülőföld, a haza iránti szeretet, az összetartozás érzését.

Szinte még alig ünnepeltük meg a márciusi ifjakat, máris húsvéti készülődés lázában égtünk, de előtte nem feledkeztünk meg a víz világnapjáról sem. A Zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei Könyvtár által szervezett foglalkozás keretében játékos formában beszélgettünk a víz fontosságáról, a víz éltető erejéről.

A tavasz várás jegyében nagyon sokat barkácsoltunk, amivel nem csak az ovit díszítettük, hanem a gyerekek kis csomagokban haza is vihették az általuk készített munkákat.

Már szokássá vált, hogy a Zalaszentgyörgyi Porta Tájháznál tavasszal „Húsvéti kavalkádot” tartunk. A Tájházhoz érve, meglepetés várta az ovisokat, hiszen már ott járt a nyuszi, és kedves kis csomagokat rejtett el az udvaron, amit a gyerekek hangos zsibongással meg is találtak. Természetesen mindenkinek jutott ajándék!Ezt követően a gyerekek,az óvónénik segítségével, finom kalácsot sütöttek a kemencében, melyet együtt el is fogyasztottak! Közben elkészültek a színes húsvéti tojások is!A délelőtt zárásaként, a fiúk a locsolóvers elmondása után meglocsolták a lányokat,hogy senki el ne száradjon! A jutalom sem maradt el,a fiúk sok-sok cukorkával és csokitojással mehettek haza!

Tavasszal folytatódtak a Zalaegerszegi Griff Bábszínházi mesék.

 Zöld óvoda lévén a szegedi látványszínház előadásában a környezetvédelem, az egészséges táplálkozás fontosságával, ismerkedtünk, interaktív, zenés formában.

Jártunk a Bagodi Fekete István Általános Iskolában, ahol találkoztunk volt óvodásainkkal, tanítónénikkel, ahol a nagyok egy izgalmas élményekkel teli délelőttöt tölthettek el.

Májusban sem áll meg az élet óvodánkban. Vár ránk a kiskertünk, ahol már megkezdődtek a kerti munkák, a magok elvetése, a veteményezés. Aztán jönnek sorba az ünnepek. Köszöntjük az Édesanyákat, nagymamákat, évzárón megmutatjuk a szülőknek, rokonoknak mennyit ügyesedtek, fejlődtek a gyerekek az elmúlt évben, elbúcsúztatjuk az iskolába induló nagycsoportosokat.

A legfontosabb esemény a Gyermeknap sem maradhat el, ahol kiránduláson meglepetés várja az ovisokat.

Nyár is izgalmasnak ígérkezik. Június közepén átköltözik az ovi Kávásra, a régi iskolába. (Olyan lesz, mintha erdei óvodába lennénk. ) Szeptemberben mire visszatérünk, egy energetikai szempontból megújult (szigetelés, fűtés, villany stb), felújított óvoda vár ránk.

Czafitné Horváth Andrea

Képek a galériaban

Keresés az oldalon

Névnap

2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia, Xavér
07:19 16:01

Értékeink

Elérhetőségek

Zalaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal

8994 Zalaszentgyörgy, Kossuth út 72.

Tel.: +3692460040

Fax: +3692560059

E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://ec.europa.eu/agriculture/ 

  

 

Klímatudatosság Zalaszentgyörgyön