Aktuális

Májusi zöld napok a zalaszentgyörgyi óvodában

Cannot find zoldnapok subfolder inside /chroot/home/zalaszen/zalaszentgyorgy.hu/html/images/stories/zoldnapok/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:7.3.33

Májusi programjaink mottója „zöld jeles napok megünneplése és  néphagyományápolás” lehetne, de ezeken kívül több élményekben gazdag rendezvényen is részt vettünk.

Május 2-án délelőtt vendégségbe hívtuk a teskándi óvodások egy csoportját, a Zalaszentgyörgyi Porta Tájházhoz, Májusfa körbetáncolásra.

Vendégeink először a tájházzal ismerkedtek meg, az ott kiállított régi tárgyakkal, használati eszközökkel, bútorokkal. Tavasz jegyében változatos tevékenységek várták a tágas kertben az ovisokat. Virággyűjtés, találós kérdések, virágos puzzle kirakás mellett, mindenki készített magának egy kis májusfát, amit haza is lehetett vinni. A délelőtt fénypontja mégis a Porta udvarán felállított májusfa körbetáncolása volt. Népi gyermekjátékokat, körtáncokat jártunk a körülötte, felelevenítve a májusfa állítás népszokását. Befejezésül, megvendégeltük a Teskándi ovis barátainkat, nem maradt el a közös hancúrozás, beszélgetés sem.

Május 3-án egyik nagycsoportos óvodásunk édesanyja lévén a zalaegerszegi vasútállomásra látogattunk. Bepillantást nyerhettünk a vasút kulisszái mögé, vonatoztunk, megnéztük a forgalom irányítókat, a régi fűtőházat, beültünk a „sínépítő” munkásokat szállító kocsiba, körbe forogtunk vele, kézbe vehettük a vasúton használt eszközöket (tárcsákat, lámpákat, sapkákat).

Május 10-én a Zalavíz Víz világnapjára szervezett üzemlátogatáson vettünk részt-immár sokadszor, de mindig újat-izgalmasat látva-tanulva. Megismerkedtünk a víz körforgásával, és azokkal a munkagépekkel amikkel dolgoznak, sőt ki is próbálhatták a gyerekek ezeket.

Május 11-én a bagodi óvodában, együtt ünnepeltük a Madarak és fák napját. 3D-s vetítésen elsősorban Magyarország csodálatos madár és állatvilágával ismerkedhettünk, de betekinthettünk más országok nemzeti parkjainak, állatvilágának életébe is. A 3D-s film nézése közben úgy éreztük, mintha mi is ott lennénk, meg akartuk érinteni a fákat, madarakat, szarvasokat, mókust, vagy akár a vadon élő állatokat, elefántot, párducot, oroszlánt. Káprázatos világba csöppentünk.

Május 17-én a zalaegerszegi bábszínházban Misi Mókussal kalandoztunk. A gyerekek önfeledten merültek el a mese világában, együtt izgultak a kis mókussal.

Természetesen a programoknak még nincs vége. Május 31-én tartjuk az nagycsoportosok ballagásával összekötött évzáró ünnepségünket, és június 9-én még vár az óvodásokra egy vidám Gyermeknapi program is.

Czafitné Horváth Andrea

óvodavezető

 

 

 

Keresés az oldalon

Névnap

2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia, Xavér
07:19 16:01

Értékeink

Elérhetőségek

Zalaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal

8994 Zalaszentgyörgy, Kossuth út 72.

Tel.: +3692460040

Fax: +3692560059

E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://ec.europa.eu/agriculture/ 

  

 

Klímatudatosság Zalaszentgyörgyön